Kulan

Equus hemionus kulan
Fakta
Utbredning: 
stäpp i Asien
Kroppslängd: 
200 cm
Mankhöjd: 
130 cm
Vikt: 
200-250 kg
Livslängd: 
30-35 år
Föda: 
gräs
Hästböcker för dig som vill veta mer!

Kännetecken

Kulan blir cirka 130 cm hög och väger mellan 200-250 kilo. Pälsen är ljust brun och vit underifrån.

Utbredning och levnadssätt

Kulan är ett flockdjur som lever på buskstäpperna. Hjordarna kan bli mycket stora och nå upp till 300 individer.

Föda

Kulan äter främst gräs.

Hot

Dess naturliga fiende är vargen som angriper fölen i hjordarna. Även människan är ett hot mot kulan genom att de driver bort dem från sina naturliga områden samt till viss del av jakt. Numera är kulan fridlyst.

Kommentarer

det här är riktig åsna

nej det är ett hästdjur

Lägg till ny kommentar