Banankaka med choklad

75 g
smör
2,5 dl
socker
2 msk
mjölk
1/4 tsk
salt
1 tsk
vaniljsocker
2 st
ägg
2 st mogna
bananer
100 g (70 % kakao)
choklad
2,5 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat
Banankaka med choklad

Banankaka är perfekt att göra när man har övermogna bananer hemma, vilket vi har just nu. Här är ett recept på god banankaka med choklad i.

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C.

Lägg till ny kommentar