Banankaka med choklad
Skapad av Linda, lör, 2009-04-04 09:37
75 g
|
smör
|
2,5 dl
|
socker
|
2 msk
|
mjölk
|
1/4 tsk
|
salt
|
1 tsk
|
vaniljsocker
|
2 st
|
ägg
|
2 st mogna
|
bananer
|
100 g (70 % kakao)
|
choklad
|
2,5 dl
|
vetemjöl
|
1 tsk
|
bikarbonat
|
Banankaka är perfekt att göra när man har övermogna bananer hemma, vilket vi har just nu. Här är ett recept på god banankaka med choklad i.
Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C.
Lägg till ny kommentar