Cheesecake med hallon

Botten
250 g
digestivekex
100 g
smör
Fyllning nummer 1
450 g
philadelphiaost
200 g
hallon
3 st
ägg
1,25 dl
strösocker
Fyllning nummer 2
3 dl
crème fraiche
3 msk
strösocker
1 msk
vaniljsocker
Krossade smulor och smält smör

Imorgon ska vi ha middagsbjudning hemma och till dessert tänkte vi servera cheesecake. Hittade ett recept hos Vickan på matplatsen, och vi bestämde oss för att testa det. Jag började med att göra botten. Krossade och smulade digestivekexen i en mortel och rörde sedan ihop smulorna med smält smör.

Bottensmet

Sedan tryckte jag ut bottensmeten i en form med avtagbar botten... stoppade in den i ugnen i 180 grader och lät förgräddas i ca 5 minuter. Medan jag gjorde detta fixade Tomas fyllning nummer ett.

Detta mixade han ihop med handmixern till en jämn och fin smet. Smeten hällde vi sedan ner i formen, och stoppade in i ugnen för att gräddas i ca 30 minuter.

Cheescake i ugn

Medan kakan stod i ugnen gjorde jag smet nummer två.

Detta rörde jag ihop, och sedan bredde jag ut smeten över kakan. Och slutligen, in i ugnen med kakan igen i ca 5 minuter. Kakan fick svalna en stund, och sedan täckte vi över den och ställde in i kylskåpet. Ska ätas imorgon!

Lägg till ny kommentar