Blossa årgångsglögg

Smakguide – Årgångsglöggar

Kommentar: Vår åsikt är att årgångsglöggarna kan vara roliga att prova på men att oftast den vanliga vinglöggen som är den godaste.

För den som är nyfiken rekommenderar vi att köpa ett set med åren 03-07 i små 200 ml flaskor. Ger bra möjlighet för att pröva på de olika glöggsorterna.

Vår favorit är än så länge 2003 års årgång.

Blossa årgångsglögg

Grunden i Blossas årgångsglöggar är densamma som i den vanliga vinglöggen. Till det har därefter olika smaker tillsatts. En ny smak för varje år vilket gjort att Blossa nu har ett ordentligt sortiment med olika glöggsmaker.

Blossa årgång 2008

Årgångsglögg 2008 - Blåbär (15 %)

Glöggen påminner mycket om vanlig vinglögg. Ta gärna en liten större klunk av glöggen och låt den ligga kvar en stund på tungan. Smaken och eftersmaken av blåbär kommer då tydligt fram.

Blossa årgång 2007

Årgångsglögg 2007 - Havtorn och kanel (15 %)

Smaken från årgång 2007 är inte så spännande. Visst skiljer den sig från vanlig vinglögg men inte mycket.

Blossa årgång 2006

Årgångsglögg 2006 - Lingon och enbär (15 %)

Den lite syrliga smaken från den här 2006 års årgång gjorde sig väldigt bra med glöggen.

Blossa årgång 2005

Årgångsglögg 2005 - Hjortron och armagnac (15 %)

Lite skeptisk mot den här glöggvarianten var vi även om hjortron är gott. Resultatet blev lite som vi väntade oss, en inte illasmakande glögg men inte heller särskilt speciell. Årgång 2005 kommer vi inte att sakna.

Blossa årgång 2004

Årgångsglögg 2004 - Vinteräpple (15 %)

Vinteräpple var en smak vi hade höga förväntningar på. Kanske för höga, vårt omdöme blir tyvärr att vinteräpple inte var någon passande smak att spetsa glöggen med.

Blossa årgång 2003

Årgångsglögg 2003 - Pomerans (15 %)

Med smak av pomerans och apelsin är årgångsglöggen från 2003 en riktig höjdare.

Kommentarer

Jag tycker att årets 2009 är en av de bättre, gillar inte vit glögg, men om jag inte vetat, den smakar som RÖD...Den "räligaste" genom åren är blåbär...den vill jag inte ens kommentera....

Lägg till ny kommentar