Äppel- och plommonfylld kyckling

3-4 portioner
1 hel
kyckling
3-4 msk
olja
1 nypa
rosmarin
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
3-4 st
tärnade äpplen
8-10 st
katrinplommon
1 nypa
rosmarin

Den här kycklingen valde vi att tillaga när vi skulle bjuda på en medeltidsinspirerad middag. Till förrätt gjorde vi en enkel kålsoppa och till kycklingen blev det honungsrostade rotsaker. Det hela blev mycket gott och skötte sig själv i ugnen. Gör gärna lite extra fyllning som ni lägger i formen runt som kycklingen.

Äppel- och plommonfylld kyckling

1 hel kyckling, ca 1.5 kilo

Lägg kycklingen i en ugnsform och stoppa in den i ugnen 200°C, ca 1,5 timme. Tag gärna ut och pensla kycklingen med en blandning av smör och kryddor några gånger under tiden.

Kommentarer

Om du skulle vilja ha hjälp med att kombinera specialkaffe och bakelser/mat, så tipsar jag gärna :D

Lägg till ny kommentar