Bila till Lübeck

Tips för besökare
Turistar i Lübeck

Vi bilade från Stockholm ner till Lübeck. Själva resan skulle enligt GPS:en ta nio timmar om vi inte tog några pauser och höll oss till hastighetsbegränsningarna.

GPS:ens bedömning visade sig stämma bra och det var inga problem att komma till hotellet. När vi kom in i Tyskland var det kraftig dimma över vägarna in till Lübeck och det var skönt att ha den med för att hitta till hotellet.

För dig som funderar på att köpa GPS kan vi helt klart rekommendera det inför en europaresa. Annars går det förstås även med en bra kartbok.

Till Lübeck går det bra att bila från Sverige. Du åker till Rödby i Danmark och där tar du färjan till Puttgarden. Färjan avgår dygnet runt och totalt är det 59 avgångar per dygn. Själva avgångarna går tätare på dagen och glesare mitt i natten. Ifall du vill kontrollera tiden innan de reser kan du göra det på http://directferries.se/.

Trafiken i Lübeck påminner väldigt mycket om den i Sverige. Ungefär som i Stockholm eller Göteborg eller någon annan större stad. Vägskyltarna är väldigt bekanta och det är lätt att förstå hur de ska tolkas.

Däremot kan det vara väldigt dimmigt ibland och en bra karta är helt klart att rekommendera inför bilande i Europa. Har du en GPS kan det vara värt att ladda hem kartor som sträcker sig över Västeuropa.

Vägen efter färjan kan det vara värt att hålla ett extra öga på hastighetsmätaren då det är ett känt ställe för polisen att göra fartkontroller. Polisen är även utrustad med kortläsare så att du kan betala böterna snabbt direkt på plats.

Lägg till ny kommentar