Kulan


Kännetecken

Kulan blir cirka 130 cm hög och väger mellan 200-250 kilo. Pälsen är ljust brun och vit underifrån.

Utbredning och levnadssätt

Kulan är ett flockdjur som lever på buskstäpperna. Hjordarna kan bli mycket stora och nå upp till 300 individer.

Föda

Kulan äter främst gräs.

Hot

Dess naturliga fiende är vargen som angriper fölen i hjordarna. Även människan är ett hot mot kulan genom att de driver bort dem från sina naturliga områden samt till viss del av jakt. Numera är kulan fridlyst.

Kulan Equus hemionus kulan
Utbredning Stäpp i Asien
Kroppslängd 200 cm
Mankhöjd 130 cm
Vikt 200-250 kg
Livslängd 30-35 år
Föda Gräs

Kommentarer

Länk till den här kommentaren 2009-04-15 17:26:00, av kl

det här är riktig åsna

Skriv en kommentar

Länk till den här kommentaren 2016-04-13 09:15:00, av hej

nej det är ett hästdjur

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Bilder och fakta