Banankaka med choklad


Banankaka med choklad

Banankaka är perfekt att göra när man har övermogna bananer hemma, vilket vi har just nu. Här är ett recept på god banankaka med choklad i.

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C.

Ingredienser till banankaka med choklad

  • 75 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 st mogna bananer
  • 100 g choklad (70 % kakao)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Skriv en kommentar

Bilder och fakta