Cykla i Paris


Vi rekommenderar att du väljer cykelturer längs med floden Seine. Trevliga cykelområden med mycket sevärdheter.

Tips från oss på Bilder och fakta

Paris gjorde en stor satsning under 2007 på att placera ut lånecyklar över hela Paris. Med en lånecykel behöver det inte kosta dig många kronor. Dygnspriset är ungefär 120 kronor men om du bara använder cykeln för att ta dig fram till nästa sevärdhet och ställer tillbaka den i en av alla återlämningsplatser som finns i Paris kostar det dig nästan ingenting.

Priser för lånecyklar

För att få hyra måste du ha ett abonnemang. Abonnemangen skaffar du dig lätt när du drar ditt bankkort och kvitterar ut cykeln. För ett dygnsabonnemang är kostnaden 10 euro och därefter betalar du bara avgift för tiden du använder cykeln.

Första halvtimmen är gratis därefter kostar det 1 euro för varje halvtimme som passerar. För den som vill få en riktigt billig cykeltur ser då till att varje halvtimme ställa in cykeln igen och kvittera ut den strax därefter.

Använd ditt bankkort för utkvittering av lånecyklar

När du kvittar ut cykeln med hjälp av ditt bankkort reserveras 150 euro på kortet. Pengarna får du sedan tillbaka när du återlämnar cykeln minus abonnemangs- samt kostnaden för tiden som passerat sedan du kvitterade ut cykeln.

Tänk på föjande innan du kvitterar ut din cykel:

  • Cyklarna slits precis som vilken cykel som helst, kontrollera därför däck, kedja, lyse, sadel, broms innan du väljer cykel.
  • Var beredd på att återlämningsstationen du hade tänkt dig lämna cykeln vid kan vara full. Då är det bara att trampa vidare till nästa.
  • Sitter det små röda plastbitar på återlämningsstationen betyder det att den är stängd och du får välja en annan.
  • Parisbor har ofta navigokort vilket gör att de inte behöver stå vid automaten med sitt bankkort till skillnad från dig som är turist. Det kan hända att någon därför hinner plocka ut den cykeln du hade tänkt dig innan du blev klar med bokningen.
  • Trafiken i Paris är tuffare än i Sverige, men ta det bara lugnt så går det bra.

Att hyra cykel är både lätt och smidigt och du ska absolut inte bli avskräckt från att testa.

Karta över återlämningsstationer

En bra idé kan vara att skriva ut en karta över de återlämningsstationer som finns i Paris. Hela pariskartan är däremot väldigt omfattande och stor så en idé är att ta en karta över just det område som du ska vara i.


Kommentarer

Länk till den här kommentaren 2010-05-27 13:53:00, av Gäst

Har varit i Paris i 6 dagar och åkte inte metro en enda gång och endast cyklade. Kan rekomendera det starkt. Såg otroligt mkt från cykelsadeln och det kostade mig inte många kr då det gällde att vara lite taktiskt vid cykelbytena. Ibland fick man en som kunde vara lite skavanker på men bara att byta till en annan. Enda problemet att det ibland var fullt/tomt vid "depåerna"

Skriv en kommentar

Länk till den här kommentaren 2022-05-16 09:38:31, av giydguefdefsf

aloha

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Bilder och fakta