Frankrike


Besök Frankrike, matkulturen och romantikens högsäte i Europa.

Att besöka Frankrike är en spännande och minnesvärd upplevelse. Men för den som inte vill minnas en massa långa köer till alla sevärdheter bör tänka sig för när på året resan ska äga rum. Under augusti månad infaller industrisemestern i de sydeuropeiska länderna vilket innebar stora mängder av turister vid alla sevärdheter.

Under februari månad börjar Mimosan blomma längst med Rivieran och Atlantkusten. I Normandie och Loiredalen kommer våren i mars, en månad senare. Under maj månad är Korsika och Sydfrankrike lämpliga resmål.

Under juni är det fortfarande ont om turister och vädret mycket behagligt. Boende brukar inte vara något problem varken i städerna eller på landsbygden. I juli börjar turistsäsongen ta fart för att vara som mest hektiskt under augusti månad.

För den som kan tänka sig en senare semester är september en bra månad att resa i. Vattnet är fortfarande varm efter sommarens hetta och luften är mild. Under vintersäsongen är klimatet milt längst med Medelhavskusten.

Besök Frankrikes huvudstad Paris – staden där sevärdheter blandas med romantik.

Här kan du vandra längs floden Seine, dricka en kaffe på en typisk parisisk uteservering, eller äta crêpes i latinkvarteren. Klättra under de varma sommardagarna ner i de stora katakomberna, där flera tusentals skelett ligger staplade på varandra. Njut av utsikten från Paris förmodligen mest kända turistmål, Eiffeltornet. Eller avnjut en trerätters middag med sniglar, grodlår eller kanske gåslever? Drick med fördel av de franska vinerna...

Läs mer om att turista i Paris

Skriv en kommentar

Bilder och fakta