La Défense


För dig som är intresserade av moderna futuristiska skyskrapor är det här ett bra område att röra sig inom. I området finns också flera shoppingcentrum för den shoppingsugne. Åk gärna upp i Grand Arche för att få en fin vy över Paris.

Tips från oss på Bilder och fakta

Bygget av det stora kontorskomplexet beläget väster om Paris påbörjades i september 1958. Området fick sitt namn efter en skulptur som heter La Défense de Paris (Paris försvar) som uppfördes 1883 för att hedra de soldater som försvarat Paris under det fransk-tyska kriget.

Stadsdelen består till stor del av futuristiska kontorsskyskrapor, shoppingcenter och bostadshus. Tanken med området var att det skulle väcka liv i de gamla fabrikskvarteren som förlorat sin ekonomiska betydelse. Även om området inte riktigt nådde den ekonomiska dragkraft som var tanken så är det fortfarande idag ett av Paris viktigare ekonomiska områden. Under åren 2006-2015 planeras nya etapper av skyskrapor att byggas för att möta efterfrågan på marknaden.

Grand Arche de la Fraternité

Något som sätter prägeln över området La Défense är triumfbågen Grand Arche. Byggnaden som är 110 meter hög, 108 meter bred och 112 meter djup består främst av kontor och konferenslokaler men även ett utställningscenter.

För turister är det möjligt att åka upp i Grand Arche och blicka ut mot bland annat Triumfbågen. Grand Arche är ritad av den danske arkitekten Johann Otto von Spreckelsen som vann en internationell arkitekttävling 1992 för att få designa Grand Arche.


Skriv en kommentar

Bilder och fakta