Louvren


Tillbringa inte en hel dag på Louvren för du kommer inte orka se allt. Välj istället ut de områden som intresserar dig mest. Om du köper en biljett till Louvren gäller den hela dagen, så du kan alltid ta en paus ute i den närliggande trädgården Jardin de Tuileries och sedan gå tillbaka till muséet.

Tips från oss på Bilder och fakta

Louvren byggdes som ett kungligt palats för Filip II August. Efter den franska revolutionen blev palatset ett museum för alla. Numera har Louvren cirka sex miljoner besökare varje år. Louvren är världens största museum och även ett av världens främsta konstmuséer när det gäller samling. Här kan du se på några av världens mest kända konstverk.

Bland de tusentals ovärderliga målningarna finns Leonardo da Vincis Mona Lisa i Salle des Etats bakom skyddande glas i en klimatkontrollerad miljö. Framför glaset som skyddar den lilla tavlan kan du vänta dig trängsel. Andra kända verk som du kan hitta på Louvren är Venus de Milo och Nike från Samothrake.

Den centrala gårdsplanen domineras av en stor och två små pyramider i glas som byggdes 1989. Den stora pyramiden är 20,6 meter hög och sidorna är vid marknivå 35 meter breda, och pyramiden rymmer museets huvudentré.

Sponsrade länkar:

Förköp din biljett


Skriv en kommentar

Bilder och fakta