Moulin Rouge


För dig som vill besöka Moulin Rouge rekommenderar vi att du förköper en biljett. Annars kan det vara svårt att komma in.

Tips från oss på Bilder och fakta

Moulin Rouge grundades 1889 av Josep Oller i området Montmartre. Det känns lätt igen genom sin stora röda kvarn som är placerad på taket av byggnaden. Namnet Moulin Rouge betyder på franska "Röda kvarnen" och har hetat så sedan det grundades.

Numera är Moulin Rouge något av en turistattraktion för vuxna där föreställningarna och inredningen håller en tidig 1900-tals romantisk charm.

Flera kända artister har uppträtt på Moulin Rouge, bland annat La Goulue, Josephine Baker, Frank Sinatra, Yvette Guilbert, Jane Avril, Mistinguett, Le Pétomane, Édith Piaf och många fler.

En kväll på Moulin Rouge har mycket att erbjuda och ett av de mer populära uppträdanden är cancan som har spelats sedan starten. Dansen känns främst igen genom att dansöserna dansar i långa kjolar och genomför höga bensparkar ut mot publiken. I början av åren var Moulin Rouge en plats mer för erotik med kurtisaner än uppträdanden och det var vanligt att dansöserna saknade underkläder under sina uppträdanden. Numera är däremot Moulin Rouge en respekterad nattklubb där cancan fortfarande är en del av föreställningen, om än inte lika vågad som förr.

Moulin Rouge ligger i området Pigalle vilket är något av Paris "red light district" och runt om finns det mängder med sexbutiker.

För den som vill se en föreställning på Moulin Rouge bör förköpa sin i god tid biljett innan resan till Paris då föreställningen alltid säljer slut. Ett annat billigare alternativ för den som vill få en bild av Moulin Rouge är att se filmen Moulin Rouge, musikal från 2001.

Sponsrade länkar:

Förköp din biljett


Skriv en kommentar

Bilder och fakta