Filmen Ronin


I en värld där lojalitet ska förtjänas och förräderi är en livsstil, har det uppstått ett hot från en ny slags terrorism - frilansmördare!

Med Robert De Niro, Jean Reno, Natascha McElhone, Stellan Skarsgård, Sean Bean och Jonathan Pryce. Efter ett manus av J.D. Zeik och Richard Weisz och med regi av John Frankenheimer - den sanne thrillermästaren.

Ronin är en internationell storfilm med dynamisk action i högsta fart från början till slut. Det kalla kriget är kanske slut, men i spetsen för den nya världen står en grupp hemliga legosoldater vars skicklighet i övervakning, spaning och attack är till salu till högstbjudande. Fem av dessa soldater, kända under namnet Ronin, har samlats i Paris av en mystisk klient för att utföra ett farligt uppdrag: Att stjäla en portfölj innehållande topphemligt material.

Det som först verkar vara en rutinsak utvecklar sig till en livsfarlig jakt när det visar sig att flera grupper från den undre världen är ute i samma ärende. Förrädarna blir förrådda när denna film närmar sig sin skakande höjdpunkt. Denna film, som innehåller några av de mest spännande och svindlande biljakter som någonsin setts, är en rå och kompromisslös thriller som får dig att tappa andan.

Längd: 121 minuter
Inspelad: 1998
Regissör: John Frankenheimer
Skådespelare: Robert De Niro, Jean Reno, Natascha McElhone

Filmen Ronin släpptes i Sverige 1999 och i USA 1998. Ett par av scenerna i filmen utspelar sig utanför kyrkan Sacré Coeur.


Skriv en kommentar

Bilder och fakta