Gjorde helstekt fläskfilé och potatisgratäng idag. Med smak av vitlök och soltorkade tomater.
I en smord form varvade jag skivad potatis, hackad och stekt gul lök samt några hackade soltorkade tomater. Pressade även ner lite vitlök, och kryddade med salt och peppar. Sedan hällde jag ner ca 4 dl mjölk, där jag pressat ner ännu mer vitlök samt kryddat med salt och peppar, över allting. Och sedan strödde jag över lite ströbröd istället för riven ost. Sedan in i ugn, 225 grader i ca 40 min.
Jag tog fläskfilén, saltade och pepprade, och stekte den sedan runt om i en stekpanna tills den fick lite färg. Sedan gjorde jag små hål i den med en vass kniv och stoppade in lite vitlöksklyftor (delade) och bitar av soltorkade tomater i hålen. Sen la jag filén i en ugnsform, penslade på lite vitlökssmör, saltade och pepprade igen. Och sedan in i ugnen, 225 grader i ca 30 minuter.
Här ser man att filén har fått lite vitlök och soltorkade tomater instoppade.
Maten smakade bättre än vad den ser ut att göra på fotot... Blev fel med ljuset, vitbalansen, och jag orkade inte fixa.