Kameldjur


Camelidae

Kännetecken för kameldjur

Kameldjuren saknar hovar och trampdynan utgörs av en stor puta. Överläppen är tvådelad och bägge delarna kan röra sig självständigt.  Som däggdjur är kameldjuren de enda som har elliptiska röda blodceller. När kameldjuren travar gör det de med passgång. Passgång är när båda benen på samma sida förflyttas framåt.

Föda för kameldjur

Kameldjuren är växtätare som skiljer sig från idisslare genom en tredelad mage (idisslare har fyrdelad). Bladmagen är så pass liten att den som del enbart visar sig som en del av löpmagen.

Utbredning bland kameldjur

Ursprungligen kommer kameldjuren från Asien. Idag finns kameldjuren i norra Afrika, Asien, Australien samt bergsregionerna i Sydamerika. Kameldjuren trivs i torra och öppna habitat som stäpper, halvöknar och öknar.

Lama

Välj vilket kameldjur du vill läsa mer om

Guanaco
Vikunja

Kommentarer

Länk till den här kommentaren 2011-08-26 21:17:00, av Gäst

Hej, Jag vill berätta om kamel till mina elever, men jag inte har tillåtelse från Er. jag vill använda bara texten. tack MVH Anisa

Skriv en kommentar

Länk till den här kommentaren 2011-08-29 16:45:00, av Bilder och fakta

Hej! Du får gärna använda våra texter i undervisning. Ange att källan till texten är bilderochfakta.se så har vi inget emot att du "lånar" texten. Hälsningar Bilder och fakta

Skriv en kommentar

Länk till den här kommentaren 2012-12-12 23:33:00, av Gäst

hur länge kan kameler vara utan vatten?

Skriv en kommentar

Länk till den här kommentaren 2013-12-16 10:50:00, av Gullan gullstång

Kameler gillar torkade nötter

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Bilder och fakta