Helstekt fläskkarré


Bryner fläskkarrén

Egentligen hade vi tänkt tillaga den här biten fläskkarré, som legat i vår frys ett tag, redan i söndags. Men nu blev det inte så, så vi åt vår söndagskarré till måndagsmiddag istället. Tillsammans med potatisgratäng, god sås och brysselkål. Jag började med att bryna karrén i en stekpanna för att få en fin yta.

Skivar potatis

Skär potatis till potatisgratängen.

Potatisgratäng

I formen med fläskkarrén har jag även lagt i lite lök och champinjoner. Och själva karrén är kryddad med salt, svartpeppar och vitlökspulver. I den andra formen har vi varvat potatisskivor, gul lök, salt, svartpeppar och pressad vitlök (mycket vitlök!). Och sedan hällt i ca 3-4 dl mjölk. Potatisgratängen ska bara få ett tunt lager ost över sig och sedan ska allt in i ugnen.

Fläskkarré och potatisgratäng i ugnen

Formarna får stå i ugnen i 175 grader. Köttet behöver ca 1,5 timme på sig för att bli 82 grader i mitten (tydligen är det den temperaturen fläskkött ska ha för att vara färdigt). Potatisgratängen behöver inte stå inne lika länge...

Milda mat extra

När maten börjar bli klar gör jag en enkel sås på Milda mat extra 4 %. Blandar i lite kalvfond med kantarellsmak, samt lite kryddor. Och sedan blandar jag i löken och champinjonerna som legat i formen tillsammans med fläskkarrén.

Potatisgratängen

Nu är maten klar! Jag har även kokat brysselkål...

Lite tända ljus för stämningens skull

Tända ljus och allt, en helt vanlig måndag!

Ingredienser till helstekt fläskkarré


    Skriv en kommentar

    Bilder och fakta