4 portioner
Till middag ikväll blev det coq au vin, men med kycklingfilé istället för tupp. I originalreceptet ska man ha 500 g kycklingfilé till 4 port. Vi skar kycklingfilén (ca 900 g) i bitar. Brynte dem i en stekpanna, kryddade med salt och svartpeppar. Och la sedan bitarna i en gryta.
Sedan strimlade vi en stor purjolök, hackade tre vitlöksklyftor och klippte ner ett paket bacon i en stekpanna. Fräste det en stund och sedan la vi över det i grytan också.
Sedan hällde vi upp två glas vin till oss själva, och resten av vinet hällde vi ner i grytan. Sedan kryddade vi med lite timjan, lagerblad, och hällde ner fond (i vårt fall kantarellfond) och 1 dl vatten. Därefter kokade vi ihop allt under lock i ca 5 minuter.
Medan grytan kokade ihop stekte vi massor av champinjoner, ca 300 gram. Dem hällde vi ner i grytan, samt 1 tsk maizena som vi rört ut i en skvätt vatten, och lät koka med i några minuter.
Serverade gärna med ris.