Ryggbiff med ugnsbakade rödbetor och chévreost

rödbetsklyftor
pinjenötter
ryggbiff
salt
peppar
ruccolasallad
chévreost

Normalt sett har vi nästan alltid potatis och sås när vi gör biff. Idag kände vi för att göra något annat. Vi tog en titt i frysen och hittade där rödbetsklyftor. Till dem bestämde vi oss att vi ville ha gott kött. Resultatet... ryggbiff med ugnsbakade rödbetor och chévreost. :)

Ryggbiff med ugnsbakade rödbetor och chévreost

Pinjenötterna rostade jag i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blev lagom bruna och fina. Rödbetsklyftorna (som vi hade i frysen sedan tidigare) saltades och ställdes in i ugnen i 175 grader, i ca 20 minuter. Det går också bra att köpa färska rödbetor och koka dem mjuka i ca 40 minuter.

Ryggbiffen saltades och pepprades, och stektes sedan på medelhög värme. 3 minuter på första sidan, och 2 minuter på andra sidan (biffarna var ganska tjocka). Tyvärr kom vi på när vi skulle börja äta att vi inte hade något rött vin hemma, så vi fick klara oss utan det.

Så här i efterhand så tror jag att maten hade varit ännu godare om rödbetorna kokades mjuka istället för att de ugnsbakades.. men maten var riktigt god i alla fall. Helt klart!

Lägg till ny kommentar