Hästdjur

Equidae

Samtliga hästdjur som finns idag härstammar från samma släkte, Equus. Spår från fossiler visar däremot på att den en gång i tiden har funnits fler släkten än Equus. Ursprungligen var hästdjuren inte mycket större än en räv men har därefter utvecklats till de hästdjur vi idag känner till.

Kännetecken

Tydligaste kännetecknet bland hästdjuren är att de har hovar och ett udda antal tår på varje fot. Därav tillhör hästdjuren ordningen uddatåiga hovdjur (Perissodactyla). Hästdjurens överläpp är rörlig och tanduppsättning är likartad mellan arterna.

Föda

Främst gräs från de stora stäpperna.

Levnadssätt

Hästdjuren är flockdjur och rör sig i stora flockar över stäpperna. Hästdjuren har en vid spridning och återfinns idag både i Afrika, Asien, Europa, Nord- och Sydamerika.

Välj vilket hästdjur du vill läsa mer om...

Kommentarer

Varför inga ridhästar på bild???? :(:(:(:(

Dagens ridhäst äro ickke vild :)

Ridhästar är ju för skråen inga vilda djur i afrika!!! sök i stället på ridhästar eller hästar så hittar ni hästtokiga tjejer era hästkrakar...

I dagsläget så har vi valt att koncentrera oss på vilda djur.

varför står det inte om hur hästen fotplantar sig? :P

min kompis Matilda ÄLSKAR hästar så sicka gjärna en bild som jag kan ge henne snälla mvh elna rock persson jag bor i klippan tolleröd 1300

vrf ingen fakta om ridhästen? jag söker mycket fakta om ridhästan (tamhästen) men jag trodde att den fans här men ikket så nu kommer jag att sluta titta på den här sidan!! klagomål klagel!!!!

Jag holler med. Jag har också letat efter det. Nu slutar jag med denna sidan....

Jag tycker att denna sida är helt otrolig! Man ska inte klaga över att ridhästen inte finns med, så får man ta och söka på '' Hästar '' eller liknande. Det är den bästa hemsidan om djur jag hittat hittills.

Mycket beröm // Ellie

Lägg till ny kommentar