Morotsscones

3 dl
vetemjöl
3 dl
havregryn
1 msk
bakpulver
0,5 tsk
salt
0,5 dl
socker
1 tsk
kanel
75 g
smör
2 dl rivna
morötter
2 dl
filmjölk

Idag gjorde vi äppel- och morotsscones. Morotsscones blev lite kraftigare och mer matigare än de sötare äppelsconesen.

Morotsscones
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt, socker och kanel.
  3. Finfördela smöret i blandningen.
  4. Rör ner morötter och fil/gräddfil.
  5. Fördela smeten i muffinsformar eller platta ut till runda kakor på bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen 10-20 min.
  7. Låt svalna. Servera gärna med Kesella vanilj.

Lägg till ny kommentar