Äppel- och plommonfylld kyckling


3-4 portioner

Den här kycklingen valde vi att tillaga när vi skulle bjuda på en medeltidsinspirerad middag. Till förrätt gjorde vi en enkel kålsoppa och till kycklingen blev det honungsrostade rotsaker. Det hela blev mycket gott och skötte sig själv i ugnen. Gör gärna lite extra fyllning som ni lägger i formen runt som kycklingen.

Äppel- och plommonfylld kyckling

1 hel kyckling, ca 1.5 kilo Lägg kycklingen i en ugnsform och stoppa in den i ugnen 200°C, ca 1,5 timme. Tag gärna ut och pensla kycklingen med en blandning av smör och kryddor några gånger under tiden.

Ingredienser till äppel- och plommonfylld kyckling

  • 1 hel kyckling
  • 3-4 msk olja
  • 1 nypa rosmarin
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 3-4 st tärnade äpplen
  • 8-10 st katrinplommon

Kommentarer

Länk till den här kommentaren 2018-03-05 18:58:00, av kanltiekaffe

Om du skulle vilja ha hjälp med att kombinera specialkaffe och bakelser/mat, så tipsar jag gärna :D

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Bilder och fakta