Squashsoppa

Hackar squash

Nu ska vi laga squashsoppa! Helt vegetariskt... passar bra till brödet som vi bakade idag också. En ordentlig omgång soppa blev det.. räcker säkert till 6-8 personer. Smakar lika bra dagen efter... värms lätt i micron och kan även frysas in.

Purjolök

Förutom squash ska man även ha i purjolök, potatis och vitlök... samt buljong, salt, peppar och créme fraiche.

Ingredienserna i grytan

Vi skar två små squash(er/s??), fem potatisar, en stor purjolök, tre klyftor vitlök i bitar och lät dem koka upp i vatten tillsammans med grönsaksbuljong. Kryddade med salt och svartpeppar. När allt blivit mjukt mixade vi det till en röra med hjälp av en handmixer. Lättast är det att ösa ner grönsakerna i mixerskålen, för om man tar mixerstaven direkt i kastrullen stänker det lätt över! Sedan häller man tillbaka soppan i kastrullen och tillsätter en burk créme fraiche (fungerar med både mini, lätt och vanlig).

Squashsoppan med en klick créme fraiche

Vi serverade soppan med en klick créme fraiche i, lite extra svartpeppar och med nybakat bröd.

Lägg till ny kommentar