Övrigt i Ao Nang


Ao Nang är väldigt litet och någon karta behövs egentligen inte. Men vill du införskaffa dig en karta gratis så finns det att hämta på de flesta turistinformationerna som finns lite överallt i Ao Nang.

Tips från oss på Bilder och fakta

Toaletter

Det finns inga offentliga toaletter i Ao Nang, däremot så finns det på de flesta restauranger och cafér.

Vatten

Vattnet i kranen är inte drickbart. Rekommenderas att du köper vatten på flaska. Det lokala vattnet är billigare och tappas upp i en grågrummlig flaska. Tyvärr kan det lokala vattnet ibland ge vissa magproblem så vi rekommenderar att köpa det aningen dyrare vattnet på genomskinlig flaska för att vara helt säker.

El

Det är annan typ av vägguttag men det hindrar inte att man kan sticka in våra kontakter ändå. Strömstyrkan är densamma som här hemma så du behöver inte ha med dig någon adapter. Skulle du ångra dig finns adaptrar att köpa för några kronor.

Kaffe

Vår mening är att kaffet i Thailand är odrickbart. Smakar enbart bränt på de flesta ställen vi fått det serverat. Ta med dig kaffe hemifrån om du måste ha det till frukost t.ex. Gott kaffe finns att köpa på renodlade kaffe-cafeér.

Språk

Många thailändare pratar engelska, men en ganska dålig engelska. Med ett vänligt leende och lite teckenspråk kommer du långt.

Valuta

Thailand använder sig av Thailänds bath vilket du kan växla till dig här i Sverige.

Betalkort och bankomater

De flesta kort accepteras och i stort sett tar alla inköpsställen emot betalkort. Däremot läggs det ofta på en avgift (3 %) av köpsumman när du handlar med kort. Värt att tänka på att varje automatuttag även debiteras med 150 THB (ca 30 kr). Därefter kommer din lokala banks avgifter.

Internet

I Ao Nang finns många cafeér och internetbutiker där du kan låna en dator för några minuter. 10 minuter brukar kosta 10 THB (ca 2,5 kr)

Mobiltelefoni

Mobiltelefontäckningen är det inget fel på, däremot är det väldigt dyrt att ringa med sitt svenska abbonemang från Thailand. Räkna med en minutavgift mellan 20-30 kronor.

Behöver du ringa mycket när du är i Thailand kan du köpa ett kontantkort på plats som du sedan tankar precis som hemma.

Sponsrade länkar:

Boka en snorklinkstur och besök fyra olika öar


Skriv en kommentar

Bilder och fakta