Stränder


Att hyra egen båt eller åka i grupp är inga problem. Om du bokar hos någon av de lokala säljarna som finns överallt i Ao Nang så kan du även pruta en hel del på priset. Börja med att gå runt och fråga lite mellan de olika säljarna. Du kommer snabbt märka att de sänker priserna när du berättar att du varit hos någon annan innan.

Tips från oss på Bilder och fakta

Kuststräckan och öarna utanför Ao nang skyddas av Thailands lag som innebär att varken du som turist eller lokalbefolkningen får ställa upp solstolar på stränderna. Det för att man vill bevara känslan av orörda stränder. Det går däremot bra att sitta under palmerna som finns längs med stranskanten om man vill ha lite skugga.

Utöver de fina sandstränderna så är Krabi-provinsen där Ao Nang ligger känt för sin härliga kalkstensklippor som sträcker sig upp ur havet.

Aonang Beach

Den här stranden är den lättaste stranden att ta sig till då den ligger i Ao Nang. När du har kommit till stranden så rekommenderar vi att du fortsätter gå till vänster för att komma till de bortre delarna. Där slipper du oljuden får longtailbåtarna samt att det är lite lugnare. Längst bort på stranden finns det även möjlighet att träffa vilda apor. Tänk på att aporna gärna stjäl mat från dig och kan försöka klättra upp längst med bena om du håller i något som ser ut som mat.

Railey Beach

En av Krabi-provinsens mest kända stränder och ett populärt mål för alla backpackers. Till Railey Beach tar du dig lätt från Ao Nang med longtailbåt. Resan tar 10-15 minuter och kostar 160 THB (ca 40 kronor) tur och retur. Här finns det flera restauranger och även hotell för den som vill övernatta. Railey Beach är mycket populärt bland dem som vill prova på att klättra längst med de höga klippblocken. Passa på att boka in dig på en klättringskurs när du ändå är där.

Phra Nang Beach

Denna strand har blivit rankad till en av världens vackraste stränder. Och det är inte så konstigt, stranden är helt avskuren från landtransporter och omges av väggar av sten och tropiska växter. Den kritvita sandstranden vid vattnet är len som potatismjöl och det är inte konstigt att stjärnor som Madonna, Brad Pitt och Sting har vistats här. Phra Nang Beach är helt klart värt ett besök.

Chicken Island och Tub Island

Utanför Poda ligger dessa två öar som är ett populärt stopp på många båtturer där gästerna kan få snorkla i det klara vattnet. Vid lågvatten kan du även gå mellan de båda öarna. Att åka med longtailbåt hit tar ungefär 30 minuter.

Nopparatara Beach

Ao nangs andra strand. Nopparatara Beach är en lång fin strand som slutar i en nationalpark. Den här stranden är betydligt lugnare än Aonang Beach och på helgerna lokalbefolkningens favoritstrand. Vid lågvatten är stranden extremt långgrund och det går lätt att hitta små krabbor där vattnet har runnit bort.

Sponsrade länkar:

Boka en snorklinkstur och besök fyra olika öar


Skriv en kommentar

Bilder och fakta