Pojke eller flicka?


För att fastställa om man väntar en pojke eller en flicka kan man göra ett ultraljud eller ta ett fostervattenprov, men det finns också ett antal myter som säger sig avslöja barnets kön. Här kommer vi att lista några av de myterna. Läs dem och se om du kan gissa om du har en pojke eller en flicka i magen!

Myt 1: Barnets hjärtslag

Det sägs att flickfosters hjärtan slår snabbare än pojkfosters hjärtan. Har fostret en hjärtfrekvens på över 140 slag i minuten är det en flicka, och är frekvensen lägre är det en pojke.

Myt 2: Mammans cravings/sug

Är du sugen på söta saker sägs det att du väntar en flicka, och är du sugen på salt eller surt så har du en pojke i magen.

Myt 3: Magens utseende

Titta på din mage. Är magen låg blir det en pojke, och är magen hög blir det en flicka!

Myt 4: Fulare eller vackrare

Det sägs att mammans skönhet stjäls av flickfoster så om du känner dig ful när du är gravid väntar du en flicka. Känner du dig däremot vacker så är det en pojke du har i magen.

Myt 5: Höger eller vänster

Tycker du om att sova på din högra sida väntar du en flicka, men om du föredrar att sova på din vänstra sida så blir det en pojke enligt en myt.

Myt 6: Mammans illamående

Om du mådde väldigt illa första tiden sägs det att det är en flicka som befinner sig i magen, men om du slapp illamåendet så är det en pojke.

Ultraljudet kan avslöja vilket kön ditt barn har

Skriv en kommentar

Bilder och fakta