Blossa har producerat glögg sedan 1993. Genom Blossa-jingeln (B-l-o-s-s-a, B-l-o-s-s-a, B-l-o-s-s-a, glöggen heter Blossa!) blev blossas glögg välkänd och är idag Sveriges mest välkända märke bland glöggsorter.
Utöver sitt vanliga standardsortiment har Blossa även årgångsglöggar. Här presenterar vi enbart Blossas standardsortiment. Blossa har flera olika glöggsorter i sitt sortiment.
Kryddning och tillverkningen är densamma som för vanlig vinglögg. Därefter har alkoholen noga tagits bort samtidigt som smaken bibehållits. Eftersom alkoholen inte är kvar ger ändå lättglöggen en annan känsla en vinglöggen. Passar däremot utmärkt för den som vill köra bil eftersom glöggsmaken fortfarande finns kvar.
Blossas lättglögg finns att få tag i livsmedelsaffärer.
Vinglöggen görs efter orginalrecept från 1800-talet. Grundstommen utgörs av rött vin som sedan smaksätts med glöggkryddor. Doften är kryddig och påminner lite om pepparkaka. Smaken är mycket söt med inslag av både kardemumma och nejlika. Utmärkt glögg för den som inte vill att glöggen ska smaka alltför mycket sprit.
Blossas vinglögg finns att få tag på systembolaget.
Recepten finns bevarat sedan 1800-talet. Genom tillverkning som baserar sig på mustigt rött vin och klassiska glöggkryddor får glöggen sin specifika smak som stannar kvar länge. Glöggen är starkare än "Blossa vinglögg" vilket gör den lämplig för dig som tycker om lite starkare drycker.
Blossas starkvinglögg finns att få tag på systembolaget.
Färg: Mörkt rött
Doft: Kryddig, pepparkaka
Smak: Tydlig sötma, smak av kardemumma och nejlika
Kommentar: Vår åsikt är att Blossa vinglögg helt klart är den godaste glöggen i Blossas sortiment