Turista i Lübeck


Besök Tysklands gamla hansastad Lübeck – en stad där Hansans gamla storhet blandas med den nya känslan av shopping och livslust.

1987 blev stora delar av gamla stan i Lübeck upptagna på UNESCO Värdskulturarvets lista. Tyvärr förstördes stora delar av staden under andra världskriget när brandbomberna brände ut tusentals av de gamla husen. Efter det har en restaurering gjorts och idag är Lübeck åter en stad väl värd att besöka. Byggnaderna i Lübeck är byggda i gotik, renässans, barock och klassicism. Allt det tillsammans med närheten till vattnet gör att Lübeck än idag bildar en medeltida stadsbild av hur livet en gång har kunnat vara.

Från Sverige är det inga problem att bila ner till Lübeck. En resa från Stockholm tar cirka nio timmar enkel resa. Det utan att räkna med rastpauser och att vi förutsätter att du håller dig till hastighetsbegränsningen. Om du inte vill bila kan du titta i vår flygdel för att hitta billiga flygresor till Lübeck. Väl framme kan det även vara aktuellt med boende för några nätter. Gå in på vår hotelldel för att där få lite tips inför din bokning.

Här listar vi olika sevärdheter du kan läsa mer om

Borgporten
Den Helige Andens Hospital
Holstentor
Kyrkor
Niederegger
Rådhuset
Skeppar-sällskapet
Stad och hamn

Övrig fakta om Lübeck

Bila till Lübeck
Flyg till Lübeck
Hotell i Lübeck
Mat och dryck
Övrigt

Kommentarer

Länk till den här kommentaren 2010-04-22 12:29:00, av Gäst

skriv fakta om den staden tack. vi behhöver det . snällaa

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Bilder och fakta