Övrigt om Lübeck


Bortsett från språket så är det inga större skillnader att turista i Lübeck mot att turista någonstans i Sverige.

Tips från oss på Bilder och fakta

Toaletter

Lübeck finns det få offentliga toaletter. Men det brukar ofta gå bra att låna på caféer eller barer. På vissa ställen kan det finnas någon som är ansvarig för toaletterna och då hör det till god ton att lämna en slant i samband med besöket.

Vatten

Vattnet i Tyskland går att dricka direkt från kranen.

El

I Tyskland är det samma kontakter och strömstyrka som i Sverige. Du behöver med andra ord inte släpa med dig en massa adaptrar.

Språk

Att tyskar pratar tyska är ganska uppenbart. För oss skandinaver behöver man faktiskt inte ha pluggat tyska för att i alla fall hjälpligt göra sig förstådd (med lite teckenspråk). Annars så pratar de flesta tyskarna god engelska.

Valuta

Tyskland är med i EMU och använder därför euro (€) som valuta.

Betalkort och bankomater

I stort sett alla inköpsställen tar betalkort. Öppna bankomater hittar du dygnet runt utanför stadens banker. Visa och Mastercard går bra.

Internet

I Tyskland finns det flera internetcaféer och på många ställen har man fri tillgång till trådlöst Internet. För dig som vill leta upp internetcaféer i förväg kan du använda dig av www.cybercafe.com.

Mobiltelefoni

Mobiltäckningen i Lübeck är mycket god. Tips är dock att kontrollera priserna med din operatör innan du ringer eller tar emot samtal när du är utomlands.

Sponsrade länkar:

Boka en privat guidad tur i Lübeck


Skriv en kommentar

Bilder och fakta