Rådhuset


Rådhuset framträder verkligen markant och under en promenad i Lübeck är det inte svårt att hinna med att gå förbi denna gamla byggnad.

Tips från oss på Bilder och fakta

Med sina mörka tegelstenar framträder rådhuset markant i kontrast gentemot den övriga röda bebyggelsen. Anledningen till det var ingen slump utan med hjälp av ett hemligt recept bestående av bland annat oxblod och aska ville arkitekterna få rådhuset att avvika från övriga byggnader. Rådhuset har därefter av de styrande i staden byggts ut bit för bit. Idag är den genombrutna skådeväggen, den lilla utsmyckade balkongen och de tre tornen (kallade jättar) kännetecken för byggnaden där senaten fortfarande sammanträder.

Rådhustorget med sin julmarknad

Framåt jul kommer den över 350 år gamla traditionen tillbaka. Hela torget fylls då med stånd där det säljs allt från hantverk till glögg, gröt och våfflor. Julmarknaden är en populär tillställning för både loka stadsborna som turister som åker dit enbart för det ögonblicket.

För barnen finns även Sagoskogen där de kan träffa Törnrosa, Hans och Greta och många andra sagofigurer. Upplevelsen av besöket här glädjer både vuxna och små.

Öppettider för rådhuset

Breite Straße 64
Måndag-fredag kl. 11.00, 12.00 och 15.00
(såvida inga tillställningar äger rum)

Sponsrade länkar:

Boka en privat guidad tur i Lübeck


Skriv en kommentar

Bilder och fakta