Disneyland Resort Paris

Tips för besökare
Turistar i Paris

Disneyland är kanske inte helt oväntat en plats för barnen. Var beredd på att ett besök kan bli dyrt och att det är långa köer till attraktionerna under högsäsong.

För er som planerar att besöka parken rekommenderar vi att ni köper biljetter i förväg, dels sparar ni pengar på det och dels slipper ni viss kötid. Förköpsbiljetter kan ni köpa från Disneyland Resort Paris.

Europas Disneyland hittar du i Paris. Nöjesparken ligger strax utanför Paris (32 km öster om Paris centrum) i ett område som heter Marne-la-Vallée. Parken är uppbyggd med scener från sagornas och Disneyfilmernas värld. Målgruppen för parken är framförallt barn i varierande åldrar.

Parken hette tidigare Euro Disney Resort men bytte under 1995 namn till Disneyland Resort Paris. Under 2007 besökte 14,5 miljoner människor parken (14 500 000). Parken består av två olika parker, Disneyland Park och Walt Disney Studios.

Disneyland Park

Är den ursprungliga parken som består av 47 olika åkattraktioner. Parken i sig är indelad i fem olika zoner: Frontierland (Gränslandet), Adventureland (Äventyrslandet), Fantasyland (Fantasilandet), Discoveryland (Upptäcktslandet) och Main Street U.S.A. (Storgatan U.S.A.). I närheten av parken finns även sju disneyhotell.

Walt Disney Studios

Temat i den här parken är framförallt om hur man gör film. Men det finns även 14 åkattraktioner. Även den här parken är indelad i fem zoner, Frontlot, Backlot, Production Courtyard, Animation Courtyard och Toon Studio.

Karta: från google maps
Officiell hemsida: http://www.disneylandparis.co.uk/
Tågstation: Ta RER-tåget till Marne-la-Vallé-Chessy
Öppettider: 10.00-22.00 för Disneyland Park och 10.00-21.00 för Walt Disney Studios

Kommentarer

Hello disney land paris is gonna be very funny i have never been there but i will go to that place :D but vi have not enough whit money:(

Lägg till ny kommentar