Slottet i Versailles

Tips för besökare
Turistar i Paris

Du har väl inte missat filmen Marie Antoinette, amerikansk storfilm från 2006, regisserad av Sofia Coppola med Kirsten Dunst i huvudrollen?

Se den och bli inspirerad inför en tripp till Versailles!

Vi kan rekommendera att köpa biljett till Versailles i förväg. Vi köpte våra biljetter vid tågstationen, 25 euro för inträde till både trädgård och slott samt tur- och returbiljett med RER-tåget.

Slottet i Versailles, eller Château de Versailles som det heter på franska, är ett av världens största och mest berömda byggnadsverk. Anläggningen där slottet ligger är enorm med vackra trädgårdar, fontäner, anlagda sjöar och kanaler. Inträdet är dyrt och köerna är ofta långa, men både trädgården och slottet är väl värda ett besök.

Spegelsalen, Galerie des Glaces, anses vara slottets huvudattraktion och är en stor sal mitt i slottet. Salen är 73 meter lång, 10,5 meter bred och 12,3 meter hög och är dekorerad med hela 357 speglar. Drottningen Marie Antoinette nämnde spegelsalen på flera ställen i sina dagböcker då salen var centrum för många fester och baler som hölls på slottet.

Karta: från google maps
RER-station: Versaille-Rive Gauche

Kommentarer

Lite Text :(

hur nycket kostar intredet?????????

€4.99 för vuxna och €2.99 för barn och alla med napoleon i efternamn får gå in gratis.

Lägg till ny kommentar